Day: May 15, 2018

Umm Al Quwain Chamber of Commerce & Industry signs Memorandum of Understanding with UAE Council for Investors Abroad.

The Memorandum of Understanding was signed at the headquarters of the Umm Al Quwain Chamber of Commerce and Industry. It was signed by the UAE Council for Foreign Investors, HE Jamal Saif Al-Jarwan, Secretary General of the Council and HE Abdullah Khamis AlSuwaidi General Manager of the Chamber of Commerce and Industry of Umm Al Quwain.

The signing ceremony was attended by HE Saeed Bin Nasser Al Talai, Chairman of the Board of Directors of Umm Al Quwain Chamber of Commerce and Industry, HE Khalfan Ahmed Mesfer, Vice President of the Chamber, and HE Abdulrahman Abdul Rahim Al Zarouni, Board Member.

HE Saeed Bin Nasser Al Talai, Chairman of the Board of Directors of Umm Al Quwain Chamber of Commerce and Industry, expressed the aspirations of His Highness Sheikh Saud bin Rashid Al Mualla, Supreme Council Member and Ruler of Umm Al Quwain, to move forward in achieving comprehensive excellence in performance and services. Meets the aspirations of His Highness and the aspirations of the wise leadership to achieve leadership and excellence in all fields locally, regionally and internationally, in order to achieve the vision of the UAE 2021 to become the UAE one of the best countries in the world.

And his pride and pride in the role played by the Emirates Council for investors abroad, which reflects positively on the reputation of the UAE in general and UAE investors in particular.

His Excellency Abdullah Khamis Al Suwaidi, General Manager of Umm Al Quwain Chamber of Commerce and Industry, expressed his pleasure at signing the Memorandum with the Emirates Council for Overseas Investors. He welcomed the cooperation with the Council and the possibility of benefiting from its role in providing effective recommendations to support companies’ ability to make the right investment decisions. Abroad.

He added that the signing of the MOU is part of the efforts of the Board of Directors of Umm Al Quwain Chamber of Commerce and Industry to continue to upgrade its services and develop them in cooperation with partners. The Chamber is keen to encourage and attract investments to the UAE and to inform Arab and foreign investors of the opportunities available in Umm Al Quwain.

Al Suwaidi affirmed that the signing of the MOU is the result of ongoing efforts and joint endeavors to promote and develop the investment climate. This memorandum covers the scope of cooperation in exchanging experiences, holding seminars and joint workshops, providing all data and information on foreign markets and investment opportunities. And national investment wishing to invest abroad.

In a statement to HE Jamal Saif Al Jarwan, Secretary General of the Emirates Council for Investors Abroad, he said that the memorandum was signed on the directives of His Excellency Sultan bin Saeed Al Mansouri, Minister of Economy and Chairman of the Board. Governmental and private sectors to reflect the commitment of these entities to the directives of the wise leadership, in particular to enhance complementarity in roles and responsibilities, to work in a team spirit and to develop public and private partnerships within and outside the country that produce initiatives and Practical achievements that serve the vision and objectives of the State.

Al-Jarwan added that under this memorandum, the two sides agreed to establish a cooperative and coordination framework as well as other items agreed between the two sides, thus enhancing their implementation in the best way to enhance the partnership between the public and private sectors.

Al Jarwan concluded by congratulating the leadership on the occasion of the holy month of Ramadan. “With great joy and pleasure, on behalf of myself and on behalf of the Board of Directors of the Emirates Council for Investors Abroad, I am honored to be the patron of His Highness Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, , His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice President, Prime Minister and Ruler of Dubai, His Highness Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan, Crown Prince of Abu Dhabi and Deputy Supreme Commander of the UAE Armed Forces, and their brothers, Rulers of the UAE, the most beautiful packages of congratulations and prestige By the blessed month of Ramadan, God restored us and the UAE and its people and the Arab and Islamic nation with good and blessings.

لتعزيز تنمية مناخ الاستثمار في الإمارة غرفة تجارة وصناعة أم القيوين توقع مذكرة تفاهم مع مجلس الإمارات للمستثمرين بالخارج

لتعزيز تنمية مناخ الاستثمار في الإمارة

غرفة تجارة وصناعة أم القيوين توقع مذكرة تفاهم مع مجلس الإمارات للمستثمرين بالخارج

وقعت مذكرة التفاهم في مقر غرفة تجارة وصناعة أم القيوين، وقعها من جانب مجلس الإمارات للمستثمرين بالخارج سعادة جمال سيف الجروان الأمين العام للمجلس ومن جانب غرفة تجارة وصناعة أم القيوين سعادة عبدالله خميس السويدي المدير العام للغرفة.

حضر توقيع المذكرة كلاً من سعادة سعيد بن ناصر التلاي، رئيس مجلس إدارة غرفة تجارة وصناعة أم القيوين، وسعادة خلفان أحمد مسفر نائب رئيس الغرفة، وسعادة عبد الرحمن عبد الرحيم الزرعوني، عضو مجلس إدارة الغرفة.

وعبّر سعادة سعيد بن ناصر التلاي، رئيس مجلس إدارة غرفة تجارة وصناعة أم القيوين، عن تطلعات صاحب السمو الشيخ سعود بن راشد المعلا –عضو المجلس الأعلى – حاكم أم القيوين حفظه الله  على أن نمضي قدماً في طريق تحقيق التميز الشامل في مستوى الأداء والخدمات، بما يلبي تطلعات سموه وتطلعات القيادة الحكيمة في تحقيق الريادة والتميز في جميع الميادين محلياً وإقليمياً ودولياً وصولاً إلى تحقيق رؤية الإمارات 2021 بأن تصبح دولة الإمارات من أفضل دول العالم.

وعن فخره وإعتزازه بالدور الذي يقوم به مجلس الإمارات للمستثمرين بالخارج بما ينعكس إيجاباً على سمعة الإمارات بوجه عام والمستثمرين الإماراتيين على وجه الخصوص.

من جهته أعرب سعادة عبدالله خميس السويدي، المدير العام لغرفة أم القيوين عن سعادته بتوقيع المذكرة مع مجلس الإمارات للمستثمرين بالخارج مرحباً سعادته بالتعاون مع المجلس وإمكانية الاستفادة من دوره في تقديم التوصيات الفعالة لدعم قدرة الشركات على اتخاذ القرارات الاستثمارية الصحيحة، وتعزيز سياسات وآليات حماية الاستثمارات الإماراتية في الخارج.

وأضاف أن توقيع مذكرة التفاهم يأتي ضمن مساعي مجلس إدارة غرفة تجارة وصناعة أم القيوين المستمرة للارتقاء بمستوى خدماتها وتطويرها بالتعاون مع الشركاء .. مؤكدا حرص الغرفة على تشجيع وجذب الاستثمارات إلى دولة الإمارات وإطلاع المستثمرين العرب والأجانب على الفرص المتاحة في إمارة أم القيوين.

وأكد السويدي أن توقيع المذكرة تعد ثمرة لجهود مستمرة ومساع مشتركة للارتقاء وتنمية مناخ الاستثمار حيث تغطي هذه المذكرة نطاق التعاون في تبادل الخبرات وعقد الندوات ورش العمل المشتركة وتوفير كافة البيانات والمعلومات عن الأسواق الخارجية وفرص الاستثمار الخارجي كي تتمكن الغرفة من توفيرها لكافة أعضائها من المؤسسات والشركات التجارية والاستثمارية الوطنية الراغبة في الاستثمار بالخارج.

وفي تصريح لسعادة جمال سيف الجروان الأمين العام لمجلس الإمارات للمستثمرين بالخارج حيث قال تأتي إبرام هذه المذكرة بناءاً على توجيهات معالي المهندس سلطان بن سعيد المنصوري، وزير الاقتصاد، رئيس مجلس الإدارة، تجسيداً لإستراتيجية المجلس الهادفة إلى توثيق العلاقات المؤسسية للمجلس وتعزيز التكامل والتعاون مع الهيئات والمؤسسات الوطنية الحكومية والخاصة بما يعكس التزام هذه الجهات بتوجيهات القيادة الرشيدة ولا سيما تعزيز التكامل في الأدوار والمسؤوليات والعمل بروح الفريق الواحد وتنمية الشراكات الحكومية والخاصة داخل وخارج البلاد التي تثمر عن مبادرات ومنجزات عملية تخدم رؤية ومستهدفات الدولة.

وأضاف الجروان أنه بموجب هذه المذكرة تم الاتفاق بين الطرفين على إنشاء إطار تعاوني وتنسيقي فضلا عن بنود أخرى تم الاتفاق عليها بين الجهتين بما يعزز تنفيذها بالصورة المثلى لتعزيز الشراكة بين القطاعين الحكومي والخاص.

وحرص الجروان في الختام على تهنئة القيادة الرشيدة بمناسبة حلول شهر رمضان المبارك، بهذة المناسبة قال “ببالغ الفرح والسرور، وبالأصالة عن نفسي والنيابة عن أعضاء مجلس إدارة مجلس الإمارات للمستثمرين بالخارج، أرفع إلى مقام سيدي صاحب السمو الشيخ خليفة بن زايد آل نهيان، رئيس الدولة، حفظه الله، وإلى أخيه صاحب السمو الشيخ محمد بن راشد آل مكتوم، نائب رئيس الدولة، رئيس مجلس الوزراء، حاكم دبي، رعاه الله، وصاحب السمو الشيخ محمد بن زايد آل نهيان، ولي عهد أبوظبي نائب القائد الأعلى للقوات المسلحة، وإخوانهم أصحاب السمو حكام الإمارات، أجمل باقات التهاني والتبريكات بحلول شهر رمضان المبارك، أعاده الله علينا وعلى دولة الإمارات وشعبها والأمة العربية والإسلامية بالخير واليمن والبركات”.

Call Now ButtonCall Us