Day: September 30, 2018

Umm Al Quwain Chamber and Japanese Foreign Trade Authority are looking at investment development mechanisms

In continuation of the discussions that took place between the Umm Al Quwain Chamber and the Japanese Foreign Trade Authority last July, the second meeting between the Chamber and the Japanese Foreign Trade Authority was held on 26/9/2018. The meeting was attended by HE. Saeed Bin Nasser ALTALAY, Chairman of the Board of Directors and HE. Khalfan Ahmed Mesfer, Vice Chairman and HE Aisha Rashid Leytaim, Board Member. On the Japanese side, Mr. Masami Ando, Director General of the Dubai and Middle East Office of the Japanese Foreign Trade Authority, Tsuchi And his first assistant, Mr. David Thomas.

 

His Excellency Mr. Masami Ando expressed his pleasure to renew the meeting with officials at the Umm Al Quwain Chamber and the aspirations of the Japanese Foreign Trade Commission to build strong relations aimed at developing investment and emphasizing cooperation between Japanese and Emirati businessmen, especially businessmen in Umm Al Quwain. H.E Saeed bin Nasser ALTALAY welcomed the Japanese delegation and expressed his happiness to complete the dialogue and consultation on mechanisms of joint cooperation between Japanese businessmen and their counterparts in Umm Al-Quwain He stressed that there are many areas of investment available in the emirate and there is a definite desire to transfer advanced technologies in Japan, and Khalfan Ahmed Mesfer stressed that there are necessities for mutual cooperation between the two parties, especially as the emirate has many advantages to support and encourage investment. Building new partnerships.

HE Aisha Rashid Leytaim expressed her pleasure to attend this meeting and stressed that there are broad areas for joint cooperation between the two sides, especially in the field of exhibitions, forums and workshops, and that businesswomen have an active role in this regard.

 

The two sides agreed that a large Japanese delegation representing the business owners will visit the emirate later to be agreed upon to discuss with their counterparts in the emirate ways and mechanisms of joint cooperation. The Chamber will then register the names of businessmen in the emirate who wish to meet with the large Japanese delegation representing business owners and research In the areas of joint cooperation.

غرفة أم القيوين وهيئة التجارة الخارجية اليابانية يبحثان آليات تطوير الاستثمار

استكمالاً للمباحثات التي جرت بين غرفة أم القيوين وهيئة التجارة الخارجية اليابانية خلال شهر تموز الماضي فقد عقد بتاريخ 26/9/2018 في مقر غرفة أم القيوين اللقاء الثاني بين الغرفة وهيئة التجارة الخارجية اليابانية ، حضره سعادة / سعيد بن ناصر التلاي ــ رئيس مجلس الإدارة ــ وسعادة / خلفان أحمد مسفر ــ نائب رئيس مجلس الإدارة ــ وسعادة / عائشة راشد ليتيم ــ عضو مجلس الإدارة ، وعن الجانب الياباني حضر سعادة / ماسامي آندو ــ المدير العام لمكتب دبي والشرق الأوسط وشمال افريقيا لهيئة التجارة الخارجية اليابانية يرافقه المدير التنفيذي للهيئة السيد / تومو هيرو تسوتشيا ومساعده الأول السيد / ديفيد توماس.

وقد أعرب سعادة / ماسامي آندو عن سروره لتجدد اللقاء مع المسؤولين في غرفة أم القيوين وتطلعات هيئة التجارة الخارجية اليابانية لبناء علاقات وطيدة تهدف إلى تطور الاستثمار وتأكيد التعاون بين رجال الأعمال اليابانيين والإماراتيين وخاصة رجال الأعمال في إمارة أم القيوين لما تتمتع به من مجالات واسعة للإستثمار وتوافر البنى التحتية المشجعة لإقامة المشاريع والإستثمارات المشتركة وقد رحب سعادة / سعيد بن ناصر التلاي بالوفد الياباني معرباً عن سعادته لاستكمال الحوار والتشاور حول آليات التعاون المشترك بين أصحاب الأعمال اليابانيين ونظرائهم في إمارة أم القيوين، مؤكداً بأن هنالك العديد من مجالات الإستثمار المتوفرة في الإمارة وهنالك رغبة أكيدة في نقل التقنيات المتطورة في اليابان ، وأكد سعادة خلفان أحمد مسفر بأن هنالك ضرورات للتعاون المشترك بين الطرفين لا سيما وأن الإمارة تتمتع بميزات عديدة لدعم الإستثمار وتشجيعه وهنالك ضرورة للقاء أصحاب الأعمال بهدف التشاور وبناء شراكات جديدة.

وأعربت سعادة / عائشة راشد ليتيم عن سرورها لحضور هذا اللقاء مع تأكيدها بأن هنالك مجالات واسعة للتعاون المشترك بين الجانبين خاصة في مجال إقامة المعارض والمنتديات وورش العمل وأن يكون لسيدات الأعمال دور فاعل في هذا الجانب.

هذا وقد اتفق الطرفان على قيام وفد ياباني كبير يمثل أصحاب الأعمال لزيارة الإمارة في وقت لاحق يتم الاتفاق عليه للبحث مع نظرائهم في الإمارة أساليب وآليات التعاون المشترك وستقوم الغرفة في وقت لاحق بتسجيل أسماء رجال الأعمال في الإمارة الذين يرغبون بلقاء الوفد الياباني الكبير الممثل لأصحاب الأعمال والبحث في مجالات التعاون المشترك.   

Call Now ButtonCall Us